אסטיגמציה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

11/10/2007 | 07:59 | מאת: מזל

בס"ד ד"ר צדוק תודה על תשובתך, אך מהי אסטיגמציה ומהם הערכים הגבוהים. תודה רבה

קרנית יכולה להיות חלק מכדור ואז היא עגולה לגמרי או הקרנית יכולה להיות חלק מביצה ואז יש לה קוטר משתנה בכל אחת מ 360 המעלות וזו האסטיגמציה . כלומר הקרנית לא ממש עגולה אלא אליפטית דבר שנפוץ מאוד בקרב מרכיבי המשקפיים. לגבי הערכים הגבוהים כל אסטיגמציה מעל 3 דיופטר נחשבת לגבוהה . אני לא יודע מה הערכים אצלך את זה יש לברר עם הרופא עיניים או האופטומטריסט שלך

מנהל פורום קרנית העין