קרטוקונוס וכלזיון בעין ימין

דיון מתוך פורום  קרנית העין

31/10/2016 | 14:03 | מאת: סיגל לוין

שלום רב, מאד מוטרדת מהידרדרות חדה בראיתה של ביתי החיילת. לפני חצי שנה אובחן קרטוקונוס בעין ימין, ללא פגיעה בראיה. לפני כחודשיים החלה שעורה שהסתבכה לכלזיון, הולך ומחמיר באותה העין. כרגע מטופלת במישחה סטרואידית- מקסיטרול ,עיסוי ורטיות חמות לעין כמומלץ. השאלה- האם המישחה הסטרואידית והעיסויים לעין עלולים להזיק לקרטוקונוס ולראיה. והאם רוורסיבילי? תודה מקרב לב.

אם אובחנה כקרטוקונוס כדאי לעשות טופוגרפיות כל 3-4 חודשים לברר האם יש התקדמות של הקרטוקונוס על מנת להחליט האם לעשות קרוסלינקינג הטיפול בכלזיון חדש הוא מעקב. אין צורך בטיפולים . אם לא יעלם לאחר מספר שבועות אז ניתן לשקול טיפול אסור לגרד עיניים מאחר ושפשוף עיניים זה גורם סיכון להתקדמות קרטוקונוס

01/11/2016 | 12:18 | מאת: סיגל

מודה לך מאד על התשובה המהירה. הכלזיון קיים כבר חודשיים לערך ורק מחמיר גם בעפעף עליון ובחודש האחרון גם בתחתון.הונחתה לטפל בסינטומיצין, במקסיטרול. שוב בסינטומיצין וכעת פעם נוספת במקסיטרול. הרקמה עדיין לא צלקתית אבל לא עושה רושם לשיפור , אין לה בתנאים הצבאיים אפשרות טובה לטפל בחימום המקום. האם כפי שכתבת , מעקב ללא טיפול כלשהוא, הכלזיון יכול להעלם ללא צורך בניתוח? בתודה מראש

מנהל פורום קרנית העין