קרטוקונוס מתקדם בצבא

דיון מתוך פורום  קרנית העין

05/06/2016 | 07:58 | מאת: שגיא

שלום הפרופיל שלי 45 ועברתי חצי מהשירות שלי כבר.. לפני 3 שבועות עברתי טיפול קרוס לינגקינג שני והפעם בעין השמאלית ... עכשיו החדות ראייה בעין שמאל 30/60 ובעין ימין 6/60 (ככה היה רשום בסיכום ביקורת כנראה בעין שמאל התכוון ל 3/60) במצב כזה ניתן להמשיך לשרת ? בנוסף אחרי שאישרו לי אסמכתא לטיפול הקרוס לינקינג שלחו גם מסמך שכתוב לאחר הטיפול יש להציב בוועדת תפעול נשק ולשחרר מצהל מה זה בכלל אומר הועדה הזו ?? אשמח לעזרה

אין לי מושג בכללי הצבא. לדעתי כדאי לפנות שוב לוועדה רפואית עם מכתב מרופא עיניים המציין שחדות הראיה שלך ללא משקפיים מוגבלת מאודד ושעל מנת לשפר את הראיה אתה נדרש להרכיב עדשות מגע אותן יש להסיר מספר שעות ביום בשעות הערות על מנת לאפשר לקרנית מעבר חמצן סביר. כל זה מגביל את פעילותך . שים לב שאתה יכול לפנות לביטוח לאומי לקבל אחוזי נכות על סמך חדות ראיה אך זה עלול לגרום לבעיות עם רשיון הנהיגה

מנהל פורום קרנית העין