קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרנית העין

25/03/2016 | 13:03 | מאת: מאיה

שלום רב, בני בן ה-17 נשלך למיפוי קרנית וזה מה שכתוב בפענוח:שתי עיניים בסקלת normalized.מבנה טומוגרפי מראה: אסטיגמציה מרכזית מסוג with the rule.אסטיגמציה מחושבת הנה 1.9d בעין ימין ו 3.4d בעין שמאל. עובי הקרנית מינימלי בעין ימין:428 מיקרון בעין שמאל 434 מיקרון. עקב מרכזיות האסטיגמציה ועובי הקרנית הדק,קיים חשד לקרטוקונוס. מומלץ לחזור למיפוי קרנית בעוד כחצי שנה -שנה. רופאת עיניים אמרה שכרגע אין צורך בטיפול או בעדשות מגע וצריכים לחזור לבדיקות עוד כחצי שנה. רציתי לציין שעד עכשיו לא היה לא שום בעיה מבחינת הראיה והאם צריך טיפול או שצריך לחכות? תודה מראש

חסר נתון לגבי הרמה אחורית . זה נתון חשוב מאוד המעיד על קרטוקונוס. אני ממליץ לגשת למכון בו עשו הטופוגרפיה על מנת שיתנו לך נתון זה. המכשירים הטובים יותר לאיבחון קרטוקונוס הם הפנטאקם והגליליי

27/03/2016 | 19:54 | מאת: מאיה

שלום רב, לגבי נתון האחורי זה התוצאות: posterior ks.-6.31@77° Kf: '5.73 @ 167° Avgk: -6.02 Cyl: 0.52

מנהל פורום קרנית העין