לפרופסור צדוק היקר

דיון מתוך פורום  קרנית העין

24/10/2015 | 19:28 | מאת: מילי

ברשותך שאלה אני נתקלת בדעות רבות סביב הסוגייה של: האם ניתן לחזור להרכיב עדשות מגע לאחר זיהום בקרנית. חלק מאשרים שכן כל עוד שומרים על הגיינה וכללים בטוחיים- וחלק לא. לפי מה ניתנת ההחלטה ובמה היא תלויה? האם ידועים מקרים בהם ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לאחר מקרים שכאלה? תודה

אין מניעה מלחזור לעדשות מגע לאחר זיהום בקרנית . חייבת להקפיד על כללי הרכבת עדשות מגע . אם תעשי זאת תוכלי להמשיך להרכיב עדשות לעוד שנים רבות מאוד . אין מניעה מניתוח לייזר להסרת משקפיים ובתנאי שמבנה הקרנית שמור עם צלקת זעירה מהכיב

מנהל פורום קרנית העין