הוצאת תפרים לאחר ניתוח השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

21/09/2015 | 09:30 | מאת: בר חדד

שלום רב. שמי בר אני בת 28 לפני כשנה עברתי ניתוח השתלת קרנית בשתי העניים בהפרש של חצי שנה בין אחת לשנייה.לפני חצי שנה הוציאו את התפרים מעין שמאל ואתמול הוציאו את התפרים מעין ימין. אני סובלת מכאבים עזים,לא מסוגלת לתפקד,אינני יכולה לראות אור , העין מדולקת מאוד ויורדות המון דמעות. ממש כאבי תופת ובנוסף הראייה מאוד מטושטשת. המנתח קבע תור לעוד חודש וחצי לראות האם יש סיבוכים והאם אני זקוקה למשקפיים. האם אני צריכה לפנות למיון בשל הכאבים? האם זה לא זמן ממושך מאחר ואני מרגישה שהראייה שלי על הפנים . תודה מראש

מצטער על האיחור בתשובה מקווה שאת חשה בטוב

04/10/2015 | 23:21 | מאת: בר חדד

שלום רב... בהמשך למה שכתבתי קודם. הכאבים עברו עדיין יש כאבים אבל הרבה פחות מה שמטריד אותי יותר הוא שאני לא רואה כלום הכל מטושטש לי ממש כפי שהייתי לפני הניתוח כשלא הרכבתי עדשות.גם המנתח וגם רופא נוסף אומרים שרק לאחר חודש וחצי יהיה ניתן להתאים משקפיים או עדשות מגע.זה הגיוני ? שחודש וחצי אני לא אראה דבר ? עזבתי את העבודה בעקבות כך ואני ממש לא מתפקדת.מה אתה ממליץ לי לעשות ?תודה מראש ...

לאחר הוצאת תפרים לוקח מספר שבועות עד אשר מבנה הקרנית מתייצב . לכן יש לחכות עם התאמת עדשת המגע. את יכולה בינתיים להתאים עדשה או משקפיים לעין בה הוציאו תפרים לפני 6 חודשים וזאת על מנת שתוכלי לפחות לתפקד בצורה סבירה . בהמשך תתאימי משקפיים ועדשות בצורה מדוייקת יותר . כל מה שכתבתי למעלה זה בתנאי ששתל הקרנית שקוף לאחר הותאת התפרים ואין דחיית שתל ואין קטרקט או סיבה אחרת המפריעה לראיה

מנהל פורום קרנית העין