פטרייה חמורה לאחר השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

11/08/2015 | 09:59 | מאת: רנית

פרופ' צדוק שלום רב, אבי בן 80, מושתל קרנית בפעם השניה מזה שנתיים וחצי. הוא סובל מפטרייה קשה בעין (אושפז לאחרונה) כל טיפול תרופתי לא מסייע ונאמר לו שהפתרון היחיד הוא השתלה חדשה למרות הסיכוי הרב שגם הקרנית החדשה תדבק בפטרייה. הוא נותח ע"י פרופ' קרמר מבלינסון ומטופל כעת בכ-10 סוגי טיפות ומשחה אך ללא הועיל. אשמח לשמוע מה דעתך. בתודה ובברכה, רנית

פטריה בשתל קרנית או בעים בכלל היא בעיה קשה מאוד. הטיפולים בתרופות לפטריה הן בעיתיות מבחינת חדירותן לעין ויעילותן. לעיתים אין ברירה ויש צורך בהשתלת קרנית תוך כדי זיהום פעיל עקב סיכון של חדירת הזיהום לחלל העין ולרקמות שסביב הקרנית . גם לאחר ההשתלה יזדקק לטיפול מסיבי אנטי פיטרייתי ואז תעלה השאלה של טיפול בסטרואידים : ללא טיפול בטיפות סטרואידים סביר להניח שהשתל לא ישרוד , מאידך טיפול בסטרואידים עלול לעודד את הזיהום הפטרייתי. אין תשובת מערכת מה עדיף

23/08/2015 | 11:16 | מאת: רנית

אני מודה לך מאוד

מנהל פורום קרנית העין