צילינדר וקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרנית העין

08/04/2015 | 19:42 | מאת: משה

שלום, אני בן 21 ולפני מספר שנים התחילו אצלי בעיות בראייה שהתבטאו בצלליות בדברים מוארים, כמו קרני אור שנמתחים למטה למעלה לצדדים ומותחים לי את כל התמונה. הלכתי לרופא מספר פעמים ואמרו לי שיש לי מספר קטן עם צילינדר. חייתי עם זה בשלום מספר שנים, זה היה מורגש רק בלילה אבל הסתדרתי. לאחרונה התחלתי לקחת כדורי רוקאטן(לא יודע אם יש קשר). לאחרונה חלה הדרדרות בכך שהקרני אור נמתחים לי רחוק יותר במיוחד כלפי מטה. לראות נגיד בן אדם עם חולצת פסים זה סיוט בשבילי כי אני רואה את הפסים כמה פעמים. בהתחלה חשבתי שזה יובש בגלל הכדורים, קניתי טיפות ואין שיפור. קראתי על קרטוקונוס ושמתי לב שהתופעות לוואי זהות בהכל, אבל זה אותם תופעות גם של צילינדר רגיל ככה שאין לי מושג איך להבדיל. אני יודע שצריך לבור מיפוי קרנית אבל לפי מה שסיפרתי פה על קרני האור וכל זה אני חייב לדעת מה ההשערה שלך למצב שלי. אני מאוד מפחד שזה קרטוקונוס אני כל החיים שלי מחכה לרגע שאני יעבור ניתוח הסרת משקפיים והקרטוקונס יקטע את החלום ומה גם שאין לזה תרופה ואני ממש לא רוצה לבלות את שארית חיי עם עדשות והחמרות תכופות בראייה. אני רוצה לציין שהקרני אור שנמתחות לי בראייה אינן סימטריות ובכל צד יש להם חוזק אחר. אשמח לדעת מה אתה חושב, תודה.

08/04/2015 | 19:46 | מאת: משה

אני רוצה להוסיף שזה קורה גם מקרוב אפילו מ20 סנטימטר מתחיל המתיחות. ושיש ימים שאני רואה בהם יותר טוב ויש ימים שפחות, הכל תלוי איך קמתי בבוקר. ביום שאני מאמץ את הראייה יותר מידי לפעמים יש החמרה ואז בבוקר שאחרי זה מסתדר.

על מנת לברר מה הבעיה יש לעשות מיפוי קרנית. כל תשובה ללא המיפוי אין לה ערך

מנהל פורום קרנית העין