תחושת שריפה ודמע

דיון מתוך פורום  קרנית העין

29/03/2015 | 19:00 | מאת: חן

שלום, מזה שנים סובל מתחושת שריפה בעת חשיפה לרוח ממש עד רמה שלא יכול ללכת ברחוב כשיש רוח כי תחושת שריפה מציקה לי והעיניים ישר דומעות. מטופל באופן קבוע אצל רופא עיניים שאומר לי לשים טיפות עיניים הילוקומוד כשאני מתעורר (מתקשה לפתוח את העיניים בבוקר - כנראה יובש) ובנוסף בלילה לשים משחה ג'נטיל. בנוסף סובל מאלרגיות שמשפיעות על העיניים ומדי פעם נדרש לקחת טיפות אופטילסט. בנוסף סובל מרגישות קשה ביותר לאור ושמש וחייב ללכת עם משקפי שמש כל הזמן. השאלה שלי מדוע אין לרופא העיניים שלי פיתרון לבעיה של השריפה בעיניים ודמע כאשר אני מתהלך וחשוף לרוח? מה ניתן לעשות/לבקש מהרופא? האם הבעיה נובעת מאלרגיה, מיובש ומה ניתן לעשות כדי לא לסבול ככה? אני ממש סובל כשאני יוצא ממקומות סגורים לאויר הפתוח

התלונות שלך מרמזות על יובש. הטיפול ביובש הינו כרוני. לא מחלימים מיובש. הטיפול נועד להקלה על סימני ותסמיני היובש. ניתן לשלב טיפולים נוגדי דלקת כגון טיפות סטרואידים במינון נמוך לפרקי זמן קצרים (עקב תופעות לוואי) או טיפות ציקלוספורין היעילות בחלק מהמקרים

מנהל פורום קרנית העין