בטיחות ניתוחי הלייזר...

דיון מתוך פורום  קרנית העין

25/06/2008 | 15:36 | מאת: שואלת

שלום, יש לי שאלה עקרונית. נאמר לי שאם יש לי עין אחת עצלה , כלומר שמגיעה לראייה הכי טובה של 6/120 , שפוסלים אותי לניתוח לייזר לתיקון ראייה (יש לי מספר 3.00- בשתי העיניים). פוסלים אותי כדי לא לקחת סיכון לפגיעה בעין הטובה שלי. אם כך , איך לוקחים את אותו הסיכון בניתוח אחד , בו-זמנית , לשתי עיניים יחד של מנותח אחר , הרי הסיכון הוא שווה ועדיין מסוכן. אם הסיכון גבוה מידי עבורי , איך לוקחים אותו למישהו אחר בשתי עיניים בו-זמנית ? ואם הוא לא כל-כך גבוה , מדוע פוסלים אותי מהניתוח ?! מחכה בסבלנות לתשובה , אם אפשרי מנומקת - אני ממש רוצה להבין. תודה מראש ויום נעים.

כאשר יש רק עין אחת פונקציונלית לא הגיוני לסכן אותה גם אם הסיכוי לסיבוך קטן מאד כאשר יש שתי עיניים טובות הסיכוי נמוך ביותר (אחד לעשרות אלפים) שיתרחש סיבוך בשתי העיניים שיוריד בצורה קשה את חדות הראיה בשתיהן.

מנהל פורום קרנית העין