שריטה בעין

דיון מתוך פורום  קרנית העין

13/02/2015 | 19:20 | מאת: עמוס

לפני שלושה ימים עפו לי מספר רסיסים קטנים לתוך העין במהירות גבוהה, במיון הרופא אבחן "מיקרו שריטות" חבש לי את העין ללילה ונתן לי 3 סוגי טיפות. בשלושת הימים הראשונים הרגשתי כאב וראיתי מטושטש, היום הכאב עבר אבל הטשטוש נשאר (בעיקר בקריאה). הלכתי לרופא עיניים שאמר שהשריטות עברו והפנה אותי לקניית משקפיים. לפני שלושה ימים הראייה שלי לא הייתה מושלמת אבל יכולתי לקרוא בלי שום מאמץ. בנוסף העין השנייה שלי עצלה, מה שמקשה מאוד על התפקוד שלי. מה אתה ממליץ?

לעיתים לאחר שהשריטות בקרנית מחלימות לוקח עוד פרק זמן עד שהתאים מסתדרים בצורה אחידה ואז הראיה תשתפר . יתכן שמקודם נזקקת למשקפיי קריאה (תלוי בגיל) אך הסתדרת בלעדיהם.

מנהל פורום קרנית העין