עכרויות בעיניים לאחר דלקת ויריאלית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

03/02/2015 | 13:30 | מאת: שי

דר' שלום, לפני כחודש במהלך טיול בתאילנד חטפתי דלקת שהתחילה בעין ימין ועברה בהמשך גם לעין שמאל. טופלתי בבנגקוק באמצעות אנטיביוטיקה וסטרואידים. לאחר חזרתי ארצה, המשכתי בטיפול אחר שקיבלתי מרופאת העיניים והדלקת עברה. ברם, בבדיקה חוזרת התגלה כי אני סובל מעכרויות בשתי העיניים ולפיכך קיבלתי טיפול של סטרודקס לעשרה ימים נוספים פלוס טיפות ג'ל לפני שינה. חל שיפור במצבי ובבדיקה נוספת שנערכה התגלה כי נותרה עכירות אחת בעין ימין. כעת, אני ממשיך בטיפול באמצעות טיפול ג'ל לפני שינה ועוד כחודש אחזור לסטרודקס בעין ימין בלבד. הבעיה היא, שכמה ימים לפני סיום הטיפול התחילו לשרוף לי העיניים כל פעם ששמתי טיפות, לא משנה מאיזה סוג (סטרודקה או ג'ל). העיניים ממש בוערות (גם עין ימין שלכאורה הבריאה) והופכות אדומות למשך מס' דקות עד שהן נרגעות. לא ברור מה הסיבה לכך שכן הג'ל שניתן לי הוא חלש וללא חומרים משמרים. אציין כי ברקע יש לי קרטוקונס ואף טופלתי אצלך בעבר. מה הסיבה לעיניים השורפות? האם כדאי להמשיך את הטיפול? אני לא רוצה להרוס את העיניים.. אשמח אם תוכל לקבל אותי במרפאתך לפני אפריל. עם זאת,

שי, בדר"כ העכירויות דורשות טיפול ממושך של חודשים רבים והן נוטות לחזור עם הפסקת הטיפול בסטרואידים ועל כן יש לרדת עם הטיפול באופן איטי מאוד לאורך הרבה מאוד חודשים תוך ניטור הלחץ בעין ולוודא שלא מפתח קטרקט על רקע שימוש ממושך בטיפות סטרואידים . אני לא אוכל לדעת מדוע האודם ללא בדיקה . אתה מוזמן לקבוע תור לבדיקה בית חולים אסף הרופא או במרפאה בחולון. לצערי התורים מעט ארוכים אך אם תבל הפניה למיון עיניים אוכל לראותך בבית החולים בהקדם בימים ראשון ורביעי

מנהל פורום קרנית העין