יש לי פטריגיום

דיון מתוך פורום  קרנית העין

02/12/2014 | 18:18 | מאת: רומן

כבר בערך חצי שנה שיש לי את את הגידול הזה וזה מפריע לי מבחינה אסטית אני עדיין צעיר ולא יודע האם כדאי לי לבצע ניתוח הלכתי למומחה אמר לי לבצע ניתוח ורופא אחר נתן לי טיפות שלא עזרו ואמר לי לשים משקפי שמש הגידול עוד לא נכנס ממש לתוך הקרנית אבל רואים ממש מקרוב שכן אני רוצה לבצע את הניתוח כי הוא ממש מפריע לי האדום הזה בעין וגם אני שם לב שיש קצת רטיבות יותר בעין שיש בה את הגידול עכשיו אני רוצה לשאול האם כדאי לי לבצע ניתוח הפטריגיום או לא?

לכל ניתוח יש סיכונים וסיבוכים. על כן, עליך לשקול את הפגיעה באיכות החיים ובאיכות הראיה למול הסיכונים והסיבוכים. אם הפטריגיום לא עולה על הקרנית או שהוא עולה רק על קצה הקרנית לא חייב לנתח . אם הפטריגיום עולה על הקרנית יותר מ 2 ממ ויש תלונות של צריבה דמעת אודם טישטוש ראיה אז בוודאי שכדאי לנתח

02/12/2014 | 22:34 | מאת: רומן

בגדול הפטריגיום הוא על הקצה של הקרנית שזה עוד לא מפריע ממש אבל לי זה מפריע ממש ממש מביחנה אסטטית שחברים ומכרים רואים את זה וזה נראה מפחיד האם כדאי לי ללכת לנתח ?

מנהל פורום קרנית העין