בצקת או צלקת

דיון מתוך פורום  קרנית העין

07/09/2014 | 14:53 | מאת: דיאנה כהן קנר

שלום אני לפני השתלת קרנית חוזרת. עד כה כל הרופאים שפגשתי איבחנו בצקת והמליצו על השתלה חלקית.הרופאה שאמורה לנתח אותי קבעה שיש צלקת ולכן יש צורך בהשתלה מלאה ןהרדמה מלאה.אני מבולבלת ופוחדת מהרדמה מלאה. כיצד מבחינים בין בצקת לצלקת? תודה דיאנה

אם את בחורה צעירה עם עדשה טיבעית בעין (כלומר לא עברת ניתוח קטרקט ) אז בוודאי שכדאי ניתוח השתלת קרנית בהרדמה מלאה תיתכן בצקת עם צלקת. זה קורה כאשר יש בצקת לאורך זמן. אם יש צלקת אזי חדות הראיה שלך תשתפר באופן חלקי עם השתלת קרנית בעובי חלקי. לעיתים מה שנראה כצלקת זו עכירות של האפיתל השיכהנ העליונה של הקרנית ומתחתיה הקרנית שקופה . קשה לי לומר מה קורה אצלך ללא בדיקת הקרנית במנורת סדק

מנהל פורום קרנית העין