קרטוקונוס מתקדם - אחוזי נכות

דיון מתוך פורום  קרנית העין

15/05/2014 | 07:54 | מאת: אנונימי

שלום רב, אני סובל מקרטוקונוס מתקדם / מתקדם מאוד (אובדן כושר ראייה ללא עדשות סקלרליות). בינתיים לא עובר השתלה. שנה הבאה סטודנט ולאחר שביררתי במרכז עזר לעיוור של האוניברסיטה נאמר לי שכדי להיעזר בשירותיהם עלי לקבל הכרה של 20% השאלה שלי האם קרטוקונוס מתקדם (יכולת תפקוד של 10-12 שעות עם עדשות) מזכה באחוזי נכות? תודה.

הגש בקשה לביטוח לאומי וגש לבדיקה ללא עדשות המגע . בוודאי שתקבל אחוזי נכות אך הם עלולים לשלול רשיון הנהיגה

מנהל פורום קרנית העין