כפל ריאה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

14/03/2014 | 10:36 | מאת: מאיר

בבדיקת עיניים שבצעתי נמצא "ב2012 ניתוח ירוד עם VLOSS מאז כפל ראיה חד עיני בוצע OCT בעברו שהדגים רשתית די תקינה כיום הגיע עם מפוי שמדגים צלינדר AGINST THE RULE אולם לא סדיר בבדיקת עין ימין קרנית שקופה סבי ויטראוס הולכים לפרצינטזות טמפורלי ונזאלי וכן במפתח האישון טמפורלית המשיכה יוצרת עיוות באישון בוצע YAG על סיב הזגוגית הטמפורלי נצפה שיפור קל במשיכת האישון אולם עדיין נשארו סבי זגוגית מושכים באיזור הטמפורלי" רצתי לשאול האם עלי לעבור ניתוח לתיקון הבעיה או שכדאי לי להשאר כך האם יכול להיות סיבוכים בניתוח כך שלא כדאי לי לעבור ניתוח? בתודה לתשובה מאיר

ניתן להסיר את סיבי הזגוגית בניתוח הנקרא ויטרקטומי. בדרכ מספיק לנקות את הסיבים מקדימה אך לעיתים יש להורידם מאחורי העדשה . לניתו עלולים להיות סיבוכים כגון זיהום בעין והיפרדות רשתית ובצקת ברשתית .

מנהל פורום קרנית העין