צלקות בקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

30/11/2013 | 17:16 | מאת: גיא

שלום רב. עקב התפרצויות הרפס במספר הזדמנויות יש לי צלקות (Leucomas) בשתי הקרניות - בעיקר בעין ימין. לפני כשנה היתה התפרצות עם השפעה (דלקתית עד כמה שאני מבין) שגרמה לעכירות של ה Vitreous בשתי העיניים. לאחרונה חשבתי על השתלת קרנית. האם המצב של ה Vitreous יכול להוות מכשול? האם קיימת אופציה אחרת (קראתי על מחקר בתאי גזע לריפוי הקרנית?) כרגע, ככל הידוע לי, ההתפרצות האחרונה היתה לפני כשנה וחצי. תודה מראש על התשובות. בברכה.

לא ברור לי מה העכירות בזגוגית . אם המדובר הנקודות שחורות שטות או שערות שטות הרי זה לא קשור להרפס בקרנית . בכל מקרה , אם המדובר בצלקת עמוקה בקרנת אז ניתן להמשיך מעקב לאורך זמן אולי הצלקת תתבהר במידה מסויימת. תוצאות ניתוח השתלת קרנית בחולים עם הרפס הן פחות טובות בהשוואה למחלות אחרות

מנהל פורום קרנית העין