הרפס בקרנית העין וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  קרנית העין

19/10/2013 | 19:04 | מאת: דפני

שלום, בפעם הראשונה בחיי חלה התפרצות של נגיף ההרפס בקרנית העין. אני מטופלת בכדורים משחה וטיפות, כיוון שבנחיות בעלון המידע של הכדורים (וולטרקס -valtrex) מצוין שאין לקחת את הכדורים אם מתוכנן הריון, ברצוני לדעת האם יש בעיה בנטילת כדורים אלו וכדורי איקקלומין? תודה רבה

בדרכ על גבי כל עלוני הכדורים ושאר תרופות מציינים שאסור בהריון מהסיבה הפשוטה שבמהלך אישור התרופה לא בוצע ניסוי על נשים בהריו. באופן כללי זובירקס היא תרופה בטוחה ונינת גם בהריון. מדוע את מטופלת בכדורים? האם הטיפול במשחה לא הספיק ? לגבי איקקלומין אין לי מושד . זו לא תרופה במחלות עיניים

22/10/2013 | 07:04 | מאת: דפני

שלום דר ותודה על תשובתך, טופלתי בכדורים ובמשחה וטיפות כיוון שהיו 3 דנדריטים פעילים לאחר 4 ימי טיפול במשחה בלבד (ללא שיפור). איקקלומין היא תרופה לעידוד ביוץ. האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע הישנות של ההתפרצות?

מנהל פורום קרנית העין