קטרקט והשתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

15/10/2013 | 13:29 | מאת: נעמה

שלום. אני בת 36 יש לי קרטוקונוס מתקדם בעין ימין ואנ מועמדת להשתל קרנית יש לי בעין זו גם קטרקט קטן 1 מה מידת ההשפעה של הקטרקט על מידת הצלחת ההשתלה? על חדות הראיה המתקבלת? 2 במידה והקטרקט יתקדם- יהיה צורך בניתוח נוסף של קטרקט..מה ההשלכות ? זה מסבך ומסכן את העין לאחר ההשתלה? עדיין אוכל לשמור על חדות ראיה טובה שאקבל ב"ה לאחר השתלת קרנית?

הצלחת השתלה מוגדרת כשתל שקוף כלומר שתל שיאפשר חדות ראיה טובה עם עדשה ובתנאי שהעדה שקופה והרשתית תקינה. השאלה איזה קטרקט יש לך . בגיל 36 סביר להניח שזה קטרקט חולד שאינו מתקדם. אם זה קטרקט מסוג אחר בהחלט יתכן שיתקדם בעיקבות ניתוח ההשתלה ואז יש לשקול ניתוח הקטרקט יחד עם הקרנית או במועד מאוחר יותר . לכל אחת מהגישות יתרונות וחסרונות עליהן כדאי לך לדון עם הרופא שלך

28/10/2013 | 15:25 | מאת: שאלה חשובה!

אינני מבינה : בהינתן השתלה מוצלחת של קרנית ושהקטרקט לא יתקדם: האם אוכל להשיג ראיה חדה כמו של אדם שאין לו את הקטרקט הזה? או שהקטרקט הקטן הזה אמור לשבש לי את הראייה ולהפריע לתוצאות ההשתלה גם אם הוא לא יתפתח?

מנהל פורום קרנית העין