כמעט עיוור בעקבות התפרצות הרפס גדול על הקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

25/03/2024 | 15:20 | מאת: אדוארדו

שלום פרופ' צדוק , כחודשים שאני מתמודד עם הרפס גדול על הקרנית של העין . הראייה הפכה לכתם בהיר בלבד כלומר אנני רואה דבר . קבלתי טיפול באמצעות זובירקס 400 חמש פעמים ביום וכן טיפות ×4ומשחה×2 אנטיביוטיקה . העין מגורה מאד , אדומה , כואבת ורגישה מאד לאור . אין שום הטבה משמעותית לא בראייה ולא בדלקת של העין כולה . ההרפס השאיר צלקות מרובות בקרנית ולכן הראייה אפסית . האם להבנתך , אני אצטרך לעבור השתלה של קרנית מלאה או חלקית ? מה הסיכוי שזה יצליח ? הרי ידוע שוירוס ההרפס מקנן בגוף באופן מתמיד ובכל הזדמנות כש הגוף חלש הוא מתפרץ בדרך כלל באותו מקום , כלומר על הקרנית אנא עזור לי להבין את מצבי . אני בן 78 תודה רבה

אדוארדו שלום השתלות קרנית עקב הרפס הן בעייתיות בעיקר עקב הסיבה אותה ציינת של הוירוס שנמצא בעצבים. האם הוסיפו לך טיפול בסטרואידים? לדעתי כדאי לשקול זאת.

מנהל פורום קרנית העין