רסיסים קטנים ורבים שנתקעו בעין

דיון מתוך פורום  קרנית העין

04/11/2023 | 16:14 | מאת: אומלל

שלום רב בעקבות תאונה נתקעו בעין אחת רסיסי אלומיניום קטנים מאוד ורבים. במיון בוצע סיטי ראש. המתמחה התורן הוציא את הרסיסים הגדולים בעזרת פינצטה, נתן טיפות סטרואידים למספר ימים, שם עדשת פלסטיק זמנית, ואמר שהוא חושב ששאר הרסיסים יצאו במשך הזמן. למיטב הבנתי הרסיסים שטחיים בלבד. רובם נמצאים בלחמית. שאלתי אותו במפורש האם הרשתית נפגעה והוא אמר שהרסיסים לא הגיעו עד לשם. כעת: האם יש איזה טיפול מתאים להתעסק במשהו כזה? אולי איזה מגנט חזק שישלוף אותם החוצה...? האם הרסיסים הקטנים באמת ייצאו בהמשך? ומה עושים עם רסיסים זעירים שנשארים בעין? ולבסוף, האם זה פוגע בראייה? תודה

אלומניום לא מתמגנט. אין בו ברזל. צריך לבדוק על מנת להתייחס לאפשרות של הוצאת כל הרסיסים הזעירים

04/11/2023 | 18:27 | מאת: אותו אחד

תודה זה המון רסיסים קטנטנים ורובם בלחמית. הם קטנים מכדי שאפשר לתפוס אותם עם פינצטה. האם לדעתך הם יצאו לבד בהמשך? והאם ניתן פשוט לחיות כך, עם רסיסים זעירים תקועים בלחמית? היית ממליץ על משהו?

מנהל פורום קרנית העין