ועוד בנושא fuchs dystrophy

דיון מתוך פורום  קרנית העין

19/10/2023 | 03:13 | מאת: מיכל

הייתי אצל רופא עיניים שטען שמצבי קל, שהנושא יבוא לידי ביטוי רק במקרה של ניתוח קטרקט, ושספירת תאי אנדותל היא חסרת תועלת כי בכל מקרה זוהי מחלה גנטית, ואין מה לעשות איתה. אני דווקא יודעת שזוהי מחלה פרוגרסיבית שמשפיעה על נשים. אבל אין לדעת האם ואיך זו תתפתח. הרופא גם אמר שאין צורך בטיפות של סודיום כי זה רק למצב של בצקת. במקום זה הוא אמר שאני אקח טיפות רגילות לצריבה בעיניים. לאחר מאמץ הצלחתי לשכנע אותו לתת לי הפניה לספירת אנדותל. האם בכל זאת יש טעם לבצע את הבדיקה הזאת ? והאם יש דרך כלשהי לדחות את התפתחות המחלה ? האם טיפות עיניים רגילות יכולות להועיל במצב כזה ? ולמה כתוב באינטרנט להימנע ממצב של לחות ? תודה.

הרופא שלך צודק אך אם יש טישטוש ראיה בבוקר שחולף בהמשך היום כדאי לעשות ספירת אנדותל ובהתאם לממצאים לשקול השתלת קרנית. את מוזמנת להגיע אלי לבדיקה בחולון או בביח שערי צדק בירושלים.

מנהל פורום קרנית העין