תיקון ראייה במקרה של היסטוריה של הרפס עיני

דיון מתוך פורום  קרנית העין

21/09/2023 | 15:06 | מאת: רוני

שלום רב, אני מרכיבה משקפיים כ-12 שנים ועדשות מגע ב-6 השנים האחרונות לערך. לפני כ- 5 שנים חוויתי התפרצות של הרפס בעין, לאחר טיפול תרופתי ומעקב צמוד של רופאת עיניים הדלקת והוירוס התרפאו ומאז לא חוויתי התפרצות נוספת. במהלך בדיקות לקראת ניתוח לייזר לתיקון הראייה הבנתי כי קרינת UV הינה אחד הגורמים היכולים לגרום להתפרצות נוספת של ההרפס הרדום ולכן ניתוח לייזר יכול להוות סיכון. קראתי מחקרים קטנים שהוכיחו כי טיפול תרופתי מניעתי מוריד משמעותית את הסיכון להתפרצות של הוירוס. בנוסף לכך, עד כה ארגון ה-FDA לא קבע כי התפרצות הרפס קודמת הינה גורם מונע חד משמעי לניתוח LASIK. זאת בייחוד במקרים בהם ההרפס רדום ולא הייתה התפרצות במשך יותר משנה. האם ייתכן כי ניתן לבצע ניתוח לשיפור הראייה בכל זאת? במידה ולא, האם יש דרכים נוספות לשיפור הראייה שניתנות לביצוע במצב זה? לדוגמה: תיקון הראייה בשיטת אורטוקרתולוגיה? אעריך את תשובתך, תודה!!

ניתן לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים אך יש להתחיל טיפול בזובירקס 3-7 ימים טרם הניתוח ולהמשיך את הטיפול למשך כל זמן הטיפול בסטרואידים ושבוע נוסף. מינון הזובירקס יש להסדיר מול הרופא המנתח

מנהל פורום קרנית העין