יובש בשל MGD - שאלות

דיון מתוך פורום  קרנית העין

29/08/2023 | 21:25 | מאת: יהודה

1. מה ההבדל בין סחיטת בלוטות המיבומיאן     לבין פרובינג שלהן ? 2. האם הטיפולים הללו נעשות תמיד אחרי      טיפול ב ipl , או שאפשר לעשותן לאחר      חימום באמצעי אחר, או שאין הכרח       בחימום ?  3. האם טיפולים אלה נעשים עי רופא ?  4. מהו מכשיר ה activia ומה ההבדל בינו לבין      lipiflow ?  תודה.

סחיטה - לחיצה על הבלוטות פרובינג- הכנסת מחט דקה מאוד לכל בלוטה. בדומה להעברת חוטר לניקוי קנה. חימום- מרכך את ההפרשה הסמיכה בבלוטות. הפרשה שסותמת את הבלוטה. אפשר לעשות כל אחד מהפעולות הנל. אין הוכחה ליעילות. חימום וסחיטת בלוטות עושה שכל. הליפיפלו מחמם את הבלוטות משני צידי העפעף וסוחט אותם בו זמנית אקטיבה מחמם רק דרך העור (מקדימה) ואח״כ יש לסחוט את הבלוטות באופן ידני

מנהל פורום קרנית העין