תורשה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

20/09/2007 | 13:44 | מאת: ערן מרקוביץ

שלום! אני בן 28 ראייה תקינה לחלוטין. אמא בת 58 סובלת מגיל 42 (באופן פתאומי) מ - Macular Degeneration יבש וסטטי. דודה בת 60 סובלת מ - Retinitis Pigmentosa. סבא וסבתא (היו בני דודים) – ראיה תקינה לחלוטין (אין נתונים אודות הוריהם שכן הם נספו בשואה) האם עליי להתחיל להתכונן לכך שהגורל שלי יהיה זהה לאימי בעקבות נטיות גנטיות? בהנחה והסיכוי גבוה מה עליי לעשות בכדי לצמצם נזקים? בכבוד רב, ערן מרקוביץ'

הפורום המתאים לשאלה כזו הוא רשתית . למיטב ידיעתי יש מרכיב גנטי לניוון רשתית מזיקנה אך התורשה איננה מנדליאנית כלומר לא בהכרח תחלה הניוון רשתית מזקנה. למחלה זו גורמי סיכון רבים בינהם עישון. כיום יש נטחה להמליץ על מולטיויטמינים מיוחדים לעיניים אך אין שום עבודה המוכיחה שזה עוזר במניעה. יש עבודות ישנות יותר המוכיחות שתזונה עשירה בירקות ירוקים כמו ברוקולי תרד וכו' עשויה לסייע במניעת ניוון רשתית מזיקנה

מנהל פורום קרנית העין