ניתוח קטרקט וחישוב IOL

דיון מתוך פורום  קרנית העין

07/12/2021 | 08:34 | מאת: מוריס

האם אסטיגמטיזם קרניתי נוטה להשתנות עם הגיל ? מהו האסטיגמטיזם המינימלי המצריך עדשה טורית, כאשר מדובר בעדשה מונופוקלית לתיקון מלא למרחק ? האם ישנם מצבים (זויות מסויימות) שלמרות שהבדיקות הביומטריות מצביאות על אסטיגמטיזם של כ- 1.4 D , אין צורך בעדשה טורית ? תודה.

עדשה טורית ניתן להציע מאסטיגמטיזם של 0.75 דיופטר . התשובה לגבי הצורך בתיקון אסטיגמטיזם מורכבת יותר מאשר רק עוצמת האסטיגמטיזם. לכיוון האסטיגמטיזם ועוצמת האסטיגמטיזם בקרנית האחורית יש חשיבות. ועליך להתייעץ עם הרופא המנתח

מנהל פורום קרנית העין