מחלוקת בין רופאים לגבי אבחנה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

20/10/2021 | 14:42 | מאת: דנית

שלום דוקטור מזה כמה חודשים אני רואה מטושטש ובבדיקות להתאמת משקפיים בכל פעם יוצא מספר אחר .הלכתי לרופא עיניים אחד שעשה מיפוי קרנית ואמר שזה תקין ועשה גם רפרקציה יבשה וגם רפרקציה רטובה ורפרקציה רטובה מראה בכל עין מיופיה פחות גבוהה בכדיופטר ואף מעט יותר והוא אמרלי שההבחנה היא spasm accommodation ונתן לי טיפות אטרופין .היתי אצל רופא עיניים אחר שכתב שפנטקם מדגים תלילת תחתונה אבל K READING נמוכים יחסית .פנים אחוריות תקינות .עובי קרנית תקין ו belin ambrosio תקין והוא איבחן שזה נגרם כתוצאה משימוש יתר בעדשות מגע רכות ועל כן עלי לא להשתמש בעדשות מגע רכות במשך תקופה ואז לחזור על מיפוי קרנית מי מביניהם צודק ? והאם יש בדיקה שיכולה לעזור להכריע בענין ? תודה רבה

בדיקת רפרקציה להתאמה מדוייקת של מספר משקפיים/עדשות מגע אמורה להעשות לאחר 3-6 ימים ללא עדשות רכות. אם את מרכיבה כבדה של עדשות רכות אז כדאי להיגמל מעדשות פרק זמן ארוך יותר של כשבועיים

מנהל פורום קרנית העין