יובש ובדיקות ביומטריה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

03/10/2021 | 08:40 | מאת: אדם

יש לי יובש בעיניים ברמה בינונית. מטופל ב:  נאוויבלף - ניקוי  כל בוקר, קומפרס חם  - אחת ליומיים. טיפות לייטירס ובפנטן - לפי הצורך. בסה"כ המצב סביר, אך יש תנודתיות במצב היובש בימים שונים: ישנם ימים טובים וישנם פחות. עומד בפני ניתוח קטרקט וצריך לעבור ביומטריה עבור עדשות טוריות. השאלות: 1. איך אני מגיע לזמן הבדיקה במצב הטוב ביותר מבחינת היובש, על מנת שתוצאות הבדיקה תהיינה מדוייקות ? 2. כמה זמן לכל המאוחר לפני הבדיקה אפשר להזליף טיפות מהסוג שצויין, (לייטירס ו/או בפנטן), כדי שהבדיקה תשקף את המצב הנכון ותביא לבחירת עדשה בעוצמה הנכונה ובצילינדר הנכון ? 3. האם יש מקום לבקש להוסיף גם טיפות רסתזיס עד גמר כל הפרוצדורה של הקטרקט ? תודה.

12/10/2021 | 23:39 | מאת: אדם

אפשר תשובה בבקשה ?

לייטירס מכיל חומר משמר ולא רעיון טוב להזליף יש לטפל תחליף דמעות ללא חומר משמר כמו ביפנטן 8 פעמים ביום, סטרואיד כמו לוטמקס 4 פעמים ביום למשך שבועיים (יש לבדוק לחץ תוך עיני טרם הטיפול) ומשחה דורהטירס פעם ביום. אם זה לא יעזור אז לנסות סרום או פקקים לדרכי דמעות אין טעם ברסטזיס.

מנהל פורום קרנית העין