ניתוח קטרקט בלייזר /עדיפות

דיון מתוך פורום  קרנית העין

05/09/2021 | 04:58 | מאת: דונה

1). האם ניתוח קטרקט בלייזר בדגש על לייזר מפחית הסיכון להיווצרות בצקת בקרנית לאחר הניתוח? 2). האם כשיש קטרקט ברמת בשלות גבוהה של 3 פלוס, קיימת עדיפות לניתוח בלייזר. בו מופעלת פחות אנרגיה על העין? תודה על מענה ל 2 השאלות.

דונה הלייזר בניתוח קטרקט משמש לפתיחת קרום העדשה וניתן גם לחתוך את העדשה. כל העבודות מדגימות שללייזר אין עדיפות על פני ניתוח ללא ללייזר. היתרון הוא במקרים המאוד בעיתיים עם עדשה שסוטה ממקומה. הלייזר מאפשר למנתח ולחדר הניתוח להרוויח יותר. שום סיבה אחרת לדחיפה של הלייזר בישראל. בארצות הברית הלייזר דועך ובאירופה בכלל לא תפס. לגילוי הנאות אני מנתח בלייזר וגם ללא לייזר. קטרקט דרגה 3 זה קטרקט סטנדרטי ולא בעייתי לניתוח.

מנהל פורום קרנית העין