כלי דם בקרנית וחיסון קורונה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

26/08/2021 | 23:04 | מאת: כפיר

שלום פרופ'צדוק, מחלים מקורונה מאז נובמבר 2020, לאחר כחודשיים תופעה של דלקות לחמית ועפעפיים עיקשים. במשך 7-8 חוּדשים. כעת כלי דם בעומק הקרנית לכיוון intacs, שיש בעין. כעת לאחר טיפול בפורד פורטה ללא סימפטומים. למעט טשטוש ראייה נוסף (על הרגיל מהקרטוקונוס). האם ייתכן שההחמרות נבעו מהקורונה? והאם כדאי/ניתן להתחסן לcovid 19, או שיש להתייעץ עם רופא עיניים? תודה רבה ושנה טובה

26/08/2021 | 23:06 | מאת: כפיר

יצויין כי בבדיקה האחרונה הרופא ציין כי ליד כלי הדם יש הצטלקויות.

קשה לענות ללא בדיקה.

צריך יותר הסטורית בדיקות.

01/09/2021 | 21:44 | מאת: כפיר

שלום רב, תודה על התשובה, לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה וניהול סיכונים (סיכוי מול סיכון) החלטתי להתחסן , לצערי התורים בפרטי ובציבורי מאוד ארוכים למרפאות קרנית טובות. לא אפרט כאן את השתלשלות הדברים בצורה מאריכה, אך בגדול סיפור של דלקת לחמית ואח"כ דלקת לחמית ועפעפיים ואז האבחנה הייתה סבלפריטיס מייבומיטיס - טיפול בדוקסילין לחודש, מבחינת רופא הקרנית , המצב האובייקטיבי היה טוב מבחינה סובייקטיבית לא הסכמתי איתו ושלח אותי ל"מעקב בקהילה " למשך חצי שנה. איני מעוניין לחזור אליו. בחצי השנה, עליות וירידות במצב הבלפריטיס עד שפתאום הופיעו כאבים עזים בסגירת עפעפיים בלי יכולת לפתוח... אז אובחנו כלי דם בקרנית והצטלקויות. בסמוך לטבעת INTACS. בבדיקת אופטומטריסט ירידה משמעותית בראייה שלא הופיעה בעשור האחרון , כמו"כ עכירות בקרנית והוא לא מצא את חצי הטבעת... (מוזר כי לא נותחתי). החלטנו על התאמת משקפיים זמניים עם צילנדר משמעותי עד לבדיקה מסודרת אצל מומחה קרנית הגון. כאמור ירידה בראייה שהייתה הדרגתית וכעת מורגשת מזה כחודש. נכון להרגע ללא כאב (טפו טפו טפו). הכלי דם בודאות לא מהרכבת עדשות כי הן לא הורכבו במשך שנה!!! האם בזמן ההמתנה למומחה קרנית , המצב עלול להדרדר שוב? מבין שלא ניתן לתת אבחנה וטיפול בהתכתבות ולא מצפה לכך.

לא קשור לקורונה

מנהל פורום קרנית העין