עין לאחר השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

02/04/2021 | 17:12 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 41 , נפגעתי בעין בגיל 7 בגלל גרגיר של אבן שנכנסה לי לעין וגרמה לי לשריטה בקרנית. רק לאחר 8 שנים נמצא תורם ועברתי השתלת קרנית. מאז אני לא רואה בעין הזאת הראיה לפי בדיקה 1/24 במיפוי קרנית אסטימציה 10.6 דיופטר בציר 24 ועם השנים גם יש לי פזילה שמאוד מפריעה לי. הייתי אצל מספר רופאים המליצו לי על עדשה קשה שקצת שיפרה את הראייה ל6/18 ואמרו שאולי הפזילה תסתדר לבד. ניסיתי גם לבדוק רק תיקון פזילה אבל לא המליצו לי. השאלה שלי האם יש פיתרון אחר לבעיה שלי שיכול לעזור לי גם לראייה וגם לפזילה? והאם אני מרכיבה עדשה כזאת האם רואים את זה?? תודה רבה.

אם שתל הקרנית שקוף אז כדאי להרכיב עדשה סקלרלית. זה אמור לשפר את הראיה ושיפור זה סביר להניח שישפר את הראיה בתנאי שהעין פוזלת החוצה

02/04/2021 | 18:02 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך. כן השתל שקוף. אם העדשה תשפר את הראייה האם הפזילה תוכל להסתדר? כן הפזילה היא החוצה. והאם רואים כלפי חוץ את העדשה הזאת? תודה שוב.

מנהל פורום קרנית העין