בצקת בקרנית עקב ספירה נמוכה של תאי אנדותל

דיון מתוך פורום  קרנית העין

28/02/2021 | 04:14 | מאת: סופר יצחק

שלום רב! עקב ספירה נמוכה של תאי אנדותל בעיני הימנית(644) אני סובל מבצקת בקרנית וטשטוש בראייה. אני מטופל בטיפות סטירואידים FML שלוש פעמים טיפה ביום וכן מטופל בסודיום כלוריד 5% שלוש פעמים טיפה ביום. לאחר כחודש וחצי של טיפול אין כמעט שיפור והראייה עדיין מטושטשת. שאלתי היא האם הגברת השימוש בסטירואידים FML או מעבר לסטירואידים חזקים יותר כגון פרד פורטה יכולים לעזור לשיפור המצב ואם כן אז באיזה מינון ולאיזו תקופה. בכבוד רב סופר יצחק.

אם הבצקת הופיעה לאחר ניתוח קטרקט אז אולי זה עוד ישתפר. במקרה כזה הסטרואיד עשוי לעזור. מספיק 3-4 פעמים ביום (כדאי דקסאמטזון כמו סטרודקס). אם זה ארע באופן ספונטני אז זה רק ילך ויודע ולכן כדאי לעשות השתלת קרנית

מנהל פורום קרנית העין