חדות ראיה ויובש

דיון מתוך פורום  קרנית העין

24/02/2021 | 22:22 | מאת: חגית

שלום,בת 40, ללא משקפיים ויש יובש כרוני תחליפי דעמות ומשחה לא מועילים. רופא עיניים כתב שיש לי חדות ראיה 6/60 בכל עין עם חור: בימין 6/12, שמאל 6/30 שאלתי, 1. ללא שום עזר החדות 6/60? 2. מה המשמעות של עם חור? הרי אף אחד לא הולך עם עם כלי עזר מחורר 3. מא אומרת התשובה של הבדיקה 4. היובש הקשה משפיעה על חדות הראיה? אשמח להסבר תודה.

כאשר יש שיפור בחדות ראיה דרך חריר זה מרמז שיש צורך במשקפיים. יובש עלול להוריד חדות ראיה מאחר והיובש גורם לפגיעה בקרנית וזה מוריד ראיה.

מנהל פורום קרנית העין