דיסטרופיה של הקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

08/09/2012 | 17:13 | מאת: סופי

למיטב הבנתי דיסטרופיה מסוג Granular מתחלק לשני סוגים. כשבסוג הראשון יש משקעי hyaline בסוג השני יש גם משקעי hyaline וגם משקעי amyloid. שאלתי היא מה ההבדל בין שני סוגי המשקעים? תודה מראש

יש 2 סוגי גרנולר דיסטרופי האחד נקרא גרנולר דיסטרופי והאחר אוולינו דיסטרופי (זה גרנולר ולטיס דיסטרופי). ההבדל העיקרי שלעיתים האוולינו יש פחות עכירויות בקרנית בהשוואה לגרנולר הרגיל . אך יש סוג של אוולינו (הומוזיגוטי) שהוא קשה יותר. מבחינת הכרומוזום והגן הם זהים במיקום,

10/09/2012 | 22:23 | מאת: סופי

מתשובתך לא הבנתי מה ההבדל המהותי (בצורה, במראה, גורם וכו') בין משקעי hyalin לבין amyloid.

מנהל פורום קרנית העין