הרפס לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קרנית העין

14/01/2021 | 22:05 | מאת: שלמאי

שלום רב. ב 1.7.2020, נותחתי בהדסה עין כרם, בעין ימין, להסרת קטרקט (הניתוח לא בוצע בלייזר). בשלושת השבועות הראשונים שלאחר הניתוח, ראייתי היתה מצויינת. לאחר מכן ניטשטשה מאוד הראיה. לאחר בדיקות נאמר לי כי סיבת הטשטוש נובעת מחדירת וירוס הרפס לעין. במשך תקופה ארוכה טופלתי בחומרים שונים, כדורים, משחות וטיפות עיניים למיניהן. לאחרונה נבדקתי לוודא שהקרנית לא נפגעה ולשמחתי, אכן לא נפגעה. כיום ראייתי בעין המנותחת השתפרה, אך לא שבה למצבה שמיד לאחרנהניתוח. האם יש סיכוי, ו/או טיפול שיכל לשפר את הראיה ולהשיבה למצב המיטבי שלאחר הניתוח? תודה.

יש לוודא שאכן הפגיעה היא על רקע הרפס. לעיתים לאחר דלקת עיניים מסוגים שונים נשארת עכירות בקרנית הדורשת טיפול בטיפות סטרואידים. אם היה הרפס יש לשלב טיפות סטרואידים עם טיפול בזובירקס על מנת למנוע הישנות דלקת הרפטית. לעיתים צריך לאחר הניתוח תיקון משקפיים , כדאי לגשת לאופטומטריסט שלך

מנהל פורום קרנית העין