ההבדל בין sagittal ל tangential

דיון מתוך פורום  קרנית העין

29/10/2020 | 10:58 | מאת: חן

שלום עשיתי מיפו קרנית בהרפש של שנה וחצי אחת מן השנייה. בראשונה יש את הערכים של sagittal אבל אין tangential ובשנייה יש ב אבל אין sagittal . האם זה אותו דבר ? אני שואל כי מיפוי האחרון ב sagittal רואים נקודות צהובות ו tangential של המיפוי הראשון הכל ירוק. האם יכול להיות שמשהו השתנה ? כמו כן הקפדתי על 72 שעות בלי עדשות לפני המיפוי בשני, לפני הראשון הייתי כמעט חודש בלי עדשות. האם זה גם משפיע על התוצאות ?

על מנת להשוות מפות כדאי שהם יהיו באותה הסקלה . יותר חשוב להשוות ערכים ולא צבעים, להשוות מפות עובי, ומפות הרמה אחורית

מנהל פורום קרנית העין