הרחבת אישון עקב ניתןח

דיון מתוך פורום  קרנית העין

28/03/2019 | 22:11 | מאת: גלי

הי לפני שנתיים, עברתי ניתוח השלת קרנית, לאחר קרטקונוס, כעת אני סובלת מאישון מורחב ויכולת הראיה התדרדרה עוד יותר, ויש לי כאבים חדים בעת חשיפה לשמש, בנוסף לפגיעה אסתטית בצורה. האם מה שקרה אצלי זה סיבוך שעלול לקרות לכל מנותח או שזה טעות רפואית ? מה אפשר לעשות כדי לשפר את הראייה ? האם יש ניתוח מומלץ ?

קיימת תופעה כזו של אישון רחב קבוע לאחר ניתוח השתלת קרנית Urrets-Zavalia הטיפול היחיד שניתן להציע זו עדשת מגע ציבעונית. אם עברת ניתוח קטרקט בעבר אז ניתן בניתוח עי תפרים לכווץ את האישון

29/03/2019 | 17:44 | מאת: גלי

מה הסיבה להגדלת אישון ? מה קרה לי בעצם ?

לא ידוע למה זה קורה. אחת ההשערות היא פגיעה באספקת הדם וחמצן לשריר באישון

מנהל פורום קרנית העין