בהמשך לשאלתי הקודמת..

דיון מתוך פורום  קרנית העין

14/12/2018 | 17:38 | מאת: נאור

יש לי צלקת די עמוקה למרות שעדיין לא עשיתי צילום oct לקרנית מה הסיכוי שהיא תעלם ? היא לא גדולה אבל היא באחת השכבות העמוקות אני עדיין מתוסכל מזה כי הנזק שנגרם הוא סינוור באותה עין, באור חזק האור נראה יותר מפושט ולא ברור, זה קורה כמובן כשאני עוצם את העין הבריאה. בבדיקות החדות הראייה הראייה היא יותר טובה מ6/6 אפילו. אבל הסוג של הסינוור הזה בקושי והשתפר, אפשר להגיד אפילו שנעצרה ההשתפרות. והמוח התרגל לזה כנראה. עצוב מייסר ואין לי כבר מושג מה לעשות. השתלת קרנית שכבתית בטוח שלא תחזיר את הראייה לקדמותה, לפחות בהיבט של החדות. לעדשת מגע קשה לא אתקרב כי זה לחיות עם זה כל החיים. מה אני עושה דוקטור ?!

לצלקת עמוקה קטנה אין מה להציע. רק סבלנות שאולי יתבהר מעט עם הזמן ופחות יפריע

15/12/2018 | 17:31 | מאת: נאור

אבל בגלל גדר ה"אולי" זה מה שמתסכל אותי ובגלל זה אני מנסה להבין מה לעשות במידה ותוך שנה שנתיים באמת לא יהיה שיפור. וגם זאת הסיבה ששאלתי אם נתקלת במקרים של צלקות קטנות מאוד אך עמוקות שנעלמו עם השנים ? דרך אגב אני שוב חוזר ומזכיר יש עוד צלקת שהיא בגבול ההיקף שאולי גם לה יש חלק קטן ב"סינוורים" שאני חווה. אולי אותה אפשר להסיר, אני כמעט בטוח שהיא דווקא בשכבות החיצוניות של הקרנית. תודה ושבוע טוב, מחכה לתשובה !

קשה לדעת כיצד הצלקת תתנהג, האם תעלם או תתבהר או לא תשתנה

מנהל פורום קרנית העין