מתחננת לעזרה דחופה, אלרגיה כרונית בעיניים

דיון מתוך פורום  קרנית העין

01/10/2018 | 09:47 | מאת: שרית

שלום רב, בני בן 18.6 סובל מאלרגיה כרונית בעיניים. כשהוא מקבל טיפות עם סטרואידים היא עוברת, ואיך שהוא מפסיק את הטיפול, יום למחרת העיניים שוב נהפכות לאדומות, מגרדות וכל התופעות שמתלוות לאלרגיה. מה ניתן לעשות במצב כזה? אני ממש מיואשת ומתחננת לעזרה, אודה על תשובה מהירה

הטיפול בדלקת לחמית אלרגית לא עושה את בנך בריא אלא נועד להקל על הסימנים והתסמינים. כל זמן שהוא חשוף לאלרגן העיניים אדומות ומגרדות. ניתן לנסות קומפרסים קרים (לאאא חמים), טיפות עיניים לאלרגיה כאלה שלא מכילים סטרואידים. יש הרבה סוגים כאלה וניתן לעבור מסוג לסוג עד שימצא סוג שעוזר. אם הנל לא עוזרים אפשר לנסות טיפול בפרוטופיק 0.1% , משחת עור , לעיניים. זה טיפול חורג מההתוויה של המשחה ולמעשה אסור. אנו מטפלים בזה בהצלחה מרובה ללא סיבוכים למעט תופעת לוואי של צריבה חזקה וטישטוש ראיה למשך 30-60 דקות

מנהל פורום קרנית העין