גלוקומה או ארוע פיזיולוגי

דיון מתוך פורום  קרנית העין

27/02/2008 | 13:22 | מאת: אבי

בן 46 ללא בעיות עיניים או מחלות אחרות נבדקתי שגרתית על ידי רופא עיניים שאבחן בהירות מסוימת בשתי העיניים. הוא ציין חשש לתחילת גלוקומה וצורך במעקב לאחר חצי שנה בבדיקת לחץ תוך עיני נבדק לחץ של 17 בשתי העיניים (היה 12 לפני 7 שנים) שאלה: האם זה חשש מוצדק לגלוקומה ומה הבדיקות הנוספות שיש לבצע כדי לוודא

מלבד לחץ יש מדדים נוספים להערכת גלאוקומה כמו מראה עצב ראיה נקודות דמם שדה ראיה יראה נזק רק לאחר איבוד ניכר של סיבים בעצב ראיה לכן בשלב ה רק מעקב למרות שהלחצים בתחום הנורמה

מנהל פורום קרנית העין