ניתוח החלפת קרנית לקרנית עם צלקת

דיון מתוך פורום  קרנית העין

19/02/2017 | 00:11 | מאת: יוכבד

פרופ' דויד צדוק שלום, בילדותי נפצעתי בקרנית העיין, עד היום (23 שנה אחרי) יש לי צלקת בקרנית שמתשתשת לי את הרעיה ולא מאפשרת לי לראות בצורה ברורה גם עם משקפיים. רציתי לדעת אם ניתוח החלפת קרנית יאפשר לי לראות בצורה ברורה. והאם במצב שלי כדאי לעבור את הניתוח. בעיין השניה אני לא רואה טוב אבל נעזרת עם משקפיים שכן עוזרות. תודה יוכבד

אם החדות ראיה מוגבלת עקב הצלקת כדאי לנסות לשפרה עם עדשת מגע קשה. אם זה לא עוזר אז כדאי לעשות השתלת קרנית שלאחריה תזדקקי לעדשת מגע על מנת לראות טוב בעין זו. אם הפגיעה בעין הייתה לפני גיל 8 סביר להניח שזו עין עצלה והשיפור בראיה לאחר ניתוח השתלת קרנית יהיה מוגבל

19/02/2017 | 23:05 | מאת: שיפור רעיה

הפגיעה הייתה לפני גיל שמונה (בגיל שלוש) ובאמת העיין שלי נחשבה לעיין עצלה, אחרי הפגיעה באמת לבשתי עדשה קשה ורטיה על העיין הבריאה. אז בפגיעה של עין עצלה אין אפשרות בכלל לשפר את הראיה למצב של ראיה לא מתושתשת? והאם השיפור אחרי ניתוח למצב כזה הוא שיפור משמעותי אך לא לגמרי משפר את הריעה או שהוא לא רלונטי כלל?

קשה לי להעריך את גודל השיפור ללא שאני רואה את מידת הנזק לקרנית .

מנהל פורום קרנית העין