שאלה לגבי הרפס גניטלי

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

08/12/2014 | 20:11 | מאת: איילה

שלום פרופ' סרוגו, אני בת 24, בזוגיות עם בן זוג קבוע מזה 6 שנים. לפני כ-שבוע התחלתי לסבול מנפיחות בשפתיים הפנימיות של איבר המין והיה מעט גרד וכאב. פניתי לבדיקה אצל רופא הנשים שלי, הוא הסתכל ארוכות על הפצעים ואמר שזה "נראה" לו כמו הרפס גניטלי, למרות שהפצעים הם אינם בצורה הטרויאלית (שלפוחיות באיבר המין), זה פשוט נראה כמו 2 מוגלות נפוחות וזה לפעמים מגרד. מעולם לא קיימתי יחסי מין משום צורה עם אדם אחר, רק עם בן זוגי והוא אינו סובל ממחלות מין (כמו כן גם הוא לא היה עם אף אחת). אני סובלת מהרפס בשפתיים מגיל קטן, והרופא לא שלח אותי לבדיקת דם ולא לקח דגימה מהפצע. האם לאור הסיפור זה הגיוני שאני סובלת מהפרס גניטלי? מה הסיכוי שההרפס שגורם לפצע בשפתיים גרם להרפס באיבר המין? כיצד אני יכולה להיות בטוחה בוודאות שאני באמת לוקה בהרפס גנטלי? האם יש בדיקת דם שיכולה לאשש את זה? תודה רבה על ההייחסות!!!!!

כן. אפשר להיבדק לנוגדנים להרפס 2 כ 6 שבועות לאחר העלמות הנגעים.

10/12/2014 | 22:21 | מאת: איילה

בהנחה שאני סובלת מהרפס HSV1 מה הסיכוי שפתאום (בלי הדבקה במגע מיני) יתפרץ הרפס באיבר המין?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין