כלמידיה- יעילות טיפול

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

05/10/2020 | 14:27 | מאת: אנונימית

היי, נדבקתי בכלמידיה עקב קיום יחסי מין לא מוגנים. נראה שנדבקתי מלפני 4 חודשים ורק עכשיו מתגלה העניין. האם זהו זמן מספיק בישביל שהחיידק יפגע בפוריות? האם יש דרך לבדוק אם נעשה נזק? בנוסף, יש הבדל מבחינת יעילות הטיפול בין דוקסילין לבין אזניל? האם החיידק יכול לפתח עמידות לאנטיביוטיקה ולהישאר לנצח? האם דוקסילין יעיל לכלמידיה באותה מידה בה אזניל יעיל? תודה

4 חודשים זה זמן קצר שיפגע בפוריות. שתי האנטיביוטיקות הן יעילות. ממליץ לחזור על הבדיקה כחודש לאחר הטיפול לאשר העלמות החיידק

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין