שלום לפרופסור היקר !

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

20/05/2020 | 15:04 | מאת: פרופסור יקר שלום

דבר ראשון תודה רבה על המענה ! ענית לי שהמקרים בהם לגוף לוקח יותר מ3 חודשים לייצר נוגדנים נגד hiv הם ״חולי סרטן על טיפול כימוטרפי או פגם מולד במערכת החיסונית . שלא יוצר נוגדנים״ שאלתי היא כזאת: האם אדם שיש לו פגם מולד במערכת החיסונית שלא יוצר נוגדנים יודע על כך ? זאת אומרת - האם בחור בן 21 היה יודע אם היה לו את הפגם המולד הזה ?

ברור. פגם מולד במערכת החיסון מתגלה בגיל מאוד צעיר עם זיהומים חוזרים שמביאים אותו לאשפוזים חוזרים כמו דלקות ראות חוזרות דלקות מפרקים דלקת קרום המוח וכומה. זה לא מה שיש לך

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין