בדיקת עגבת אחרי טיפול עם אזניל

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

28/11/2019 | 15:32 | מאת: יניב

שלום רב, בחודש יוני נדבקתי בזיבה. טופלתי על ידי רופא המשפחה בדוקסילין ולאחר מכן כשהוא הבין שזה לא הטיפול היעיל, הוא טיפל בי ב2 גרם אזניל וגנטמיצין (אני רגיש לפנצילין), הטיפול באנזיל היה כשלושה שבועות אחרי הטיפול בדוקסילין. לאחר שלושה חודשים מהרגע שנדבקתי בזיבה, הלכתי לעשות בדיקת *עגבת* והיא יצאה שלילית. האם יכול לקרות מצב שבגלל האנזיל והדוקסילין שלקחתי התוצאה יצאה שלילית למרות שבפועל קיימים בגופי אנטיגנים של עגבת שהתפתחו אחרי שעשיתי את הבדיקה לעגבת?

30/11/2019 | 12:26 | מאת: יניב

אני רק אדגיש כי במחלת הזיבה טופלתי ואני מדבר על מחלת העגבת ,ארצה לדעת לגביה האם האזניל שניתן לזיבה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה לעגבת

יכולה כן. אבל היא לא תשפיע על האבחנה. כלומר אם הבדיקה שלילית 6 שבועות לאחר המגע אין עגבת.

לא

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין