עגבת וhiv בדיקות מועדים

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

30/06/2019 | 17:55 | מאת: שמשון

באתר הרשמי של משרד הבריאות כתוב שתקופת החלון לבדיקת עגבת היא לכל היותר 30 ימים מהחשיפה https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/LabDept/PublicHealthLabs/Telaviv/Dept/Reference_Laboratories/Pages/SYPHILIS.aspx ואילו באתר של מרפאת לוינסקי כתוב 90 ימים. ופה באתר ראיתי שכתבת ש30 ו90 ימים. אתה יכול להסביר בבקשה את ההבדלים בהוראות? בנוסף רציתי לוודא האם תשובה שלילית של בדיקת קומבו לhiv אחרי 5 שבועות נחשבת אמינה? הסיכון היה נמוך מלכתחילה. באתר של מרפאת לוינסקי כתוב שתקופת החלון 3 שבועות.

1. הסיבה שכתבתי 30 - 90 יום היא שלעיתים יצירת הנוגדנים לעגבת היא מאוחרת ולכן בסבירות של 99.9 אחוז לאחר 90 יום . 2. 3 שבועות ל HIV

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין