בבקשה לענות על כל השאלות

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

04/06/2019 | 21:06 | מאת: רונן

שלום, ביקרתי אצל רופא עור נוסף (אחרי שאת החשד הראשוני העלה רופא עור אחר שראה את הכיב על איבר המין). גם רופא העור הנוסף אמר שהכיב שהיה על איבר המין נראה "לא טוב" (ראה בתמונות) ושיש לו חשש של ממש שזה עגבת. למרות שסיפרתי לו שהפצע החלים תוך 3 ימים בלבד (להבנתי , לא אופייני לעגבת) ולמרות שגם האירוע החשוד שממנו אולי נדבקתי שסיפרתי עליו הוא אמר שלא הגיוני שנדבקתי מזה - מסאז שבסופו המעסה עשתה לי ביד ונגעתי לה בחזה אינו אמור להדביק בעגבת. הוא שלח אותי שוב לבדיקת עגבת. שתי הבדיקות גם הבדיקה הראשונה שעשיתי 35 ימים, 5 שבועות, אחרי המקרה החשוד להדבקה (הבדיקה בוצעה יום אחרי הופעת הכיב) וגם בדיקה השנייה שבוצעה 47 ימים, כ7 שבועות, אחרי המקרה החשוד להדבקה (כשבועיים אחרי הופעת הכיב) חזרו שליליות !!! מדובר בבדיקת TREPONEMA PALLID. Ab  SCR by ELISA 1. האם שתי הבדיקות שבוצעו בטווח הזמנים הזה מהמקרה שוללות עגבת? או לפחות מראות שרוב הסיכויים שזה לא עגבת? למרות ששני רופאים חשדו מאד בכיב. 2. לבצע בדיקת vdrl? 2. האם כדאי לחזור על הבדיקה אחרי 90 ימים ? האם סביר ששתי תוצאות שליליות אחרי 5 ו7 שבועות יתהפכו בה? 3. האם אני יכול לקיים יחסי מין עם בת זוגתי ללא חשש? 4. האם כיב כזה יכול להיות ממחלות מין נוספות? ביצעתי גם לhiv וגם היא הייתה שלילית. תודה מראש.

1.כתבתי לך כבר שכאי לחזור גם לאחר 90 יום 2. אם 1 תצא חיובית 3.עם קונדום 4.הרפס נבדקת?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין