אנונימית שחוששת שוב...

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

13/03/2019 | 21:25 | מאת: אנונימית

היי פרופסור, אשמח למענה, לפני ארבעה חודשים קיימתי יחסי מין וגינלים לא מוגנים באופן חד פעמי. אני מכירה את הפרטנר ולטענתו הוא נבדק ואין לי ממה לחשוש. כמובן שזה לא עזר והתחילו חרדות קשות בנושא. החרדות רק התגברו כשהתחלתי להרגיש לא טוב ושיטוט באינטרנט ואף כאן בפורום לדלות כל מידע. לפני כשבועיים סוף סוף קיבלתי אומץ לעשות את הבדיקה (שלושה וחצי חודשים מהמגע) חיפשתי מקום לעשות את הבדיקה המהירה והגעתי לוועד למלחמה האיידס. לשמחתי המהירה והקומבו שהגיעה כמה ימים אחרי יצאו שליליות. בנקודה זאת הבנתי שהחששות יצאו מכלל פרופורציה והחיפוש האובססיבי אחר סימנים בגוף רק החמיר את המצב. לצערי החרדות עדיין לא פסקו! בעת הבדיקה היו עימי כמה מקבוצות הסיכון לצורך בדיקה (עובדים זרים), נעשה מצב בו נגעתי בידית הדלת כמה שניות אחרי שאחד מקבוצת הסיכון נגע בידית וכמה שניות (בערך עד דקה) יצאתי מהמרכז ומיד הדלקתי סיגריה לאחר שהוקל לי (הבדיקה המהירה), אך חרדות תמיד ידעו איפה להתיישב ולא להרפות, במעורפל אני זוכרת חתכים ביד של אחד מהנדבקים. כאן אני שואלת אותך: 1. האם קיים חשש כי במידה ונגעתי בדם טרי מנשא לא מטופל ודקה אחרי זה אותה יד הדליקה סיגריה כך שהיד נכנסה לפה כשיש לי דלקת חניכיים פעילה (לא מאד חריפה) 2. עכשיו שעברו שבועיים מעת הבדיקה אני שוב לא מרגישה טוב (חולשה וכאבי גרון) אני כבר משתגעת ולא יודעת אם אלו החרדות או שקיים כאן חשש. רופא למחלות זיהומיות באחד הפורומים טען כי פצע פתוח כאשר יש פגיעה בשלמות העור (דלקת החניכיים) וכי כל מגע של דם של נשא HIV בכל כמות בפצע פתוח זה סיכון להדבקה, אלא אם כן הדם התייבש לחלוטין והדבר לוקח מספר דקות. כאן היה הבדל של דקה, יד שנגעה לאחר מכן בסיגריה כך שאם היה דם ככל הנראה זה נגע בפה שלי. אשמח לדעתך המקצועית וכי אם אלו חששות בלבד ולא קרה מקרה כפי שתיארתי בספרות הרפואית. תודה

1. ככה לא נדבקים באיידס. 2. לא צריך לחשוש מבדיקת איידס מידי פעם. הסיכוי שאת חיובית מאוד מאוד נמוך תאזרי אומץ ותבדקי

14/03/2019 | 11:00 | מאת: אנונימית שחוששת שוב...

לגבי 2 - אתה מציע לי לצורך הורדת החששות? או שקיים סיכוי נמוך מאוד?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין