שאלות בנוגע להרפס מסוג 2

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

08/11/2018 | 10:54 | מאת: מודאגת

היי, לאחרונה נודע לי שיש לי הרפס מסוג 2. כמה שאלות בנושא: -זה אומר שיש לי גם הרפס סוג 1? וזה יופיע לי על השפתיים? כי עד עכשיו לא היה לי -זה מדבק בנשיקות? בתקופת התקפים, וגם כשאין. -האם זה מדבק במין אוראלי? גם כשעושים לי, וגם כשאני עושה לאחרים? (בגלל השפתיים?) -הבנתי שיש התפרצות נטולת תסמינים, תת-קלינית, (המתבטאת רק בהפרשת הנגיף) שגם עלולה להוביל להדבקה? -האם אני צריכה לעשות גם בדיקת תרבית מנוזל השלפוחית? או שבדיקת דם מספיקה? -זה מדבק גם בדם? כמו איידס? תודה מראש

הרפס 2 זה לא הדבקה בהרפס 1. כדאי לבדוק גם הרפס 1. ההדבקה קוראת בכל הדרכים גם בסמגע מיני רגיל וגם במין אוראלי.

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין