תוצאות בדיקת נשאות הרפס סימפלקס

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

01/09/2018 | 23:08 | מאת: זהבית

בבדיקת נוגדנים להרפס סימפלקס (שם הבדיקה HERPES SIMPLEX V-Ab) התקבלה תשובה של HSV2 IGG שלילי. לא התקבל כל נתון לגבי IGM. אותן נתונים התקבלו בבדיקת הרפס סימפלקס PCR (שם הבדיקה HERPES SIMPLEX V.PCR). תוך כמה זמן מהחשיפה יראו תוצאה בIGG? דעת ר.המשפחה היא שמכיון שלא קויים שום מגע מיני מעל חצי שנה אין צורך לבדוק IGM. האם זה נכון? בנוסף - אין מידע על הרפס סימפלקס 1. האם לא היו אמורים לראות תוצאות בבדיקות הנ"ל גם לגביו? לאחר בקשה חוזרת - ר.המשפחה נתן הפניה לHERPES PCR שכן לדבריו אין בדיקה ספציפית להרפס סימפלקס 1 אך בדיקה זו אמורה לגלות אם יש חשיפה כלשהי לנגיף. האם בדיקה זו תכסה את נשאות 2 זני ההרפס סימפלקס 1+2? תודה רבה.

בדיקת IGM להרפס היא לא בדיקה טובה. הבדיקה הכי טובה זה PCR להרפס מנגעים. כשיש נגע כדאי לקחת דגימה משם. אצלנו זה 048359614 לרובנו יש נוגדנים להרפס 1. זה לא עושה את האבחנה. הרפס 2 IGG אם חיובי אז זאת מחלת מין

02/09/2018 | 13:48 | מאת: זהבית

תודה על המענה המהיר. אם אני מבינה נכון - אם אין נגע ולא זכור שהיו נגעים כאלה, הבדיקה הרלבנטית היחידה היא HSV2 IGG? כמה זמן מחשיפה למחלה יראו תוצאה בפרמטר הזה? החשש הוא מכיון שהכיוון הוא הריון (יקר מאד במצבנו) והבנו שמגביר סיכון לעובר ולהפלות חלילה. תודה רבה

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין